A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval felverjük. Ezután 6 kanál cukorral habbá keverjük. A tojások sárgáját is 6 kanál cukorral fehéredésig felverjük, majd óvatosan elvegyítjük a habokat, végül hozzáadjuk a kakaóport és a darált mandulát .
A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Amikor teljesen kihűlt kettévágjuk és megkenjük házi szilvalekvárral .
Tetejére a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.Karamell öntettel és gyümölcsökkel tálaljuk.
Kovács Zoltán Creative Chef receptje
Kovács Zoltán Budapest legjobb éttermeinek dolgozott közel húsz évig, mint séf és kreatív séf.
Szakács mestervizsgája mellé felsőfokú kereskedelmi és reklám diplomával is rendelkezik.
Nála tanult többek között Széll Tamás is, aki 2016-ban döntőbe jutott a Bocuse d’Or versenyen és megnyerte a szakácsolimpia európai döntőjét. Az utóbbi időben több nagykövetség vezető séfje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.