A száraz páchoz a tengeri sót mozsárban finomra törjük a tarka borssal, a rozmaringgal, a petrezselyemmel és a nádcukorral együtt, majd hozzákeverjük a fokhagyma-granulátumot és a fahéjat.
A húst hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsineggel hengeres formára kötözzük. Ezután alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
Közben a faszenes gömbgrillt előkészítjük közepes hőfokú direkt sütésre. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, és összekeverjük az olívaolajjal. A bagettet felszeleteljük, megcsepegtetjük a fokhagymás olajjal, és enyhén megsózzuk.
A húst a lecsukott grillben belül rózsaszínre (mediumra) sütjük kb. 30 perc alatt, miközben csipesszel forgatjuk 7-8 percenként. Végül levesszük a rostélyról, és alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig. A mindkét oldalukon aranybarnára grillezett bagettszeletekkel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.