A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük az olajon.
Rászórjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb 1-2 percig. Felöntjük a borral, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog.
Megsózzuk, hozzáadunk 1 merőkanál alaplevet, és kis lángon, kevergetve készre főzzük kb. 25 perc alatt. Közben, ha a rizs magába szívta az alaplevet, pótoljuk azt. Akkor van készen, ha a rizs krémes állagúvá válik.
Közben a megtisztított borsót puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és félreteszünk belőle belőle 15 dkg-ot, a többit pedig pürésítjük kb. 1dl alaplével.
A rizottóba forgatjuk a borsópürét, a félretett borsószemeket, a puha vajat és a parmezánt, végül egy kevés citromlével ízesítjük.
A tarját felkockázzuk, és megpirítjuk a maradék olívaolajon. Ezzel és egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk a rizottót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.