A borsót forrásban levő sós vízben főzzük 2 percig, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. 5 dkg-ot félreteszünk, a többit 1/2 dl alaplében botmixerrel finomra pürésítjük.
Az újhagymát megtisztítjuk és a fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részéből 2 centis darabokat vágunk. A megtisztított salottahagymát apróra kockázzuk. Lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a kétféle hagymát közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve tovább pároljuk 2 percig. Közben a maradék alaplét egy külön edényben felforraljuk. A rizst felöntjük a borral, és annyi alaplét adunk hozzá, amennyi éppen ellepi, majd lassú tűzön forraljuk kb. 20 percig. Közben időről időre átkeverjük és pótoljuk az elpárolgott alaplét.
A parmezánt finomra reszeljük. A vajból 2 dkg-ot apróra kockázunk. A főzési idő végén a rizottóba keverjük a borsópürét, a felkockázott vajat és a parmezánt, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. Végül beleforgatjuk a maradék vajjal összemelegített borsót.
A rizottót parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.