A megtisztított tőkehalfilét felszeleteljük. A lisztet elvegyítjük a kukoricakeményítővel, a sütőporral és a sóval, majd hozzáöntjük a sört, és simára keverjük. Az így kapott masszát 30 percig pihentetjük.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk. Villával a sörtésztába mártjuk a halszeleteket, lecsepegtetjük őket, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A felengedett zöldborsót puhára főzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük, majd miután kihűlt, krémesre törjük a vajjal, a citrom lereszelt héjával, a felaprított mentával és egy kevés sóval. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A mártogatóshoz simára keverjük a tejfölt a majonézzel és a mustárral. Beleforgatjuk a megtisztított, felaprított újhagymát és a felkockázott uborkát, majd ízesítsük a cukorral, továbbá egy kevés sóval. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A meghámozott burgonyát hasábokra vágjuk, és bő vízben forrástól számított 5 percig főzzük. Leszűrjük, megszárítjuk, majd aranysárgára sütjük a felhevített olajban. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Közvetlenül a tálalás előtt megsózzuk. Ezzel, a borsópürével és a majonézes mártogatóssal tálaljuk a halszeleteket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.