A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, a széleit pár helyen bevagdossuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval. Kicsit pihentetjük, amíg a krumplimasszát összeállítjuk.
A krumplit meghámozzuk, és durvára reszeljük egy keverőtálba. Enyhén sózzuk, várunk egy kicsit, ameddig levet enged. Ráütjük a tojást, és a tejjel és liszttel sűrű masszát készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A húst egyenként lisztbe forgatjuk, tenyerünkre fektetjük, a masszából egy evőkanálnyit szétkenünk az egyik oldalán, belefordítjuk a forró olajba, majd a másik oldalát is bevonjuk a masszával. Közepes hőfokon, mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál a tejfölbe fokhagymát reszelünk, megkenjük vele a hús tetejét, majd reszelt sajttal megszórva, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Célszerű akkora serpenyőt választani, hogy legalább kettesével tudjuk sütni. Az olaj jó forró legyen, mert úgy nem szívja magába a zsiradékot.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.