Egy keverőtálba beletesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel habosra keverjük, addig, amíg a térfogata legalább a háromszorosára nő. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd kanalanként a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
A tojásos keverékhez szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk hozzá a kókuszreszeléket, és keverőlapáttal óvatosan összeforgatjuk. Egy 37x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rákanalazzuk a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve ráborítjuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan lehúzzuk a forró tésztáról a sütőpapírt, majd letakarjuk egy nyirkos konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen. Amikor a tészta már csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A ricottát simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, végül pedig hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a citromos-kókuszos krémhez. A
teljesen kihűlt tésztát ezután kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük a krém felét, majd óvatosan visszatekerjük. Ezután bevonjuk a maradék krémmel, ízlés szerint ráreszeljük csokoládét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a roládot a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.