1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóból, és a felfuttatott élesztőből egynemű tésztát dagasztunk (robotgéppel kb 3 perc). Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük(kb 1 óra).
Ha megkelt vágjuk ketté a tésztát, majd gombóccá formázva, letakarva pihentessük 10 percet.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk kb.14x25 centis téglalappá, majd vágjuk 6 egyenlő részre. A csíkok végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Hengergessük meg egyenként a csíkokat, és a két végét vékonyítsuk el, ez lesz a füle.
Formázzunk U alakot és fonjuk össze tésztacsík két szárát. A pici tésztadarabból készítsünk kis gombócot, és tegyük a helyére a farkincát.
A nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 centi távolságra egymástól, majd kb. 30 percet pihentetjük. Ha bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, akkor kenjük meg tejjel, és szórjuk meg kókuszreszelékkel a farkincákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 12-15 perc alatt süssük aranybarnára .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.