A húst megmossuk, ha kell, félbevágjuk, hogy elférjen a cserépedényben, majd bedörzsöljük alaposan sóval, borssal és majorannával. Ezután a jénaiba téve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát vékonyra szeleteljük, és a cserépedény aljára fektetjük. Rárakjuk a megpucolt és feldarabolt burgonyát, és megsózzuk. Ráfektetjük a húsdarabokat és körberakjuk a pucolt és feldarabolt fokhagymával, hagymákkal és cikkekre vágott almával.
2 dl vizet aláöntünk, rárakjuk a fedőt, és berakjuk a hideg sütőbe, majd 150 fokon 1,5-2 órán át sütkük. Az utolsó 1/2 órában levesszük róla a fedőt, és úgy sütjük. Tálaláskor a vele sült körettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.