Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
A citrom sárga héjából, késsel csíkokat vágunk, ezt is hozzáadjuk a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítjuk, hozzáadjuk a mézet és a citromlevet, botmixerrel egyneművé mixeljük, visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk.
Miután felforrt, levesszük a tűzről, majd az edényt hideg vízbe állítva, lehűtjük. A habhoz, a tojásfehérjét, a mandulakivonattal és a porcukorral kemény habbá verjük. Közben egy szélesebb edényben vizet forralunk, citromlevet teszünk bele, és amikor forr, kanállal galuskákat szaggatunk a habból, és egy-két perc alatt megfőzzük, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemeljük a galuskákat, lecsepegtetjük, majd a hideg cseresznyeleves tetejére tesszük.
Tálaláskor, száraz serpenyőben világosra pirított, mandulaforgáccsal meghintjük.
Megjegyzés
Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet és tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes. Ez a finom leves a kánikulában nagyon jól esik, alaposan behűtve, olyan mint egy finom desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.