A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral meghintve 2–3 percig pároljuk, majd kihűtjük. A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk, majd egy vajjal megkent alufóliára –villa segítségével – egymást keresztező, szabálytalan csíkokat húzunk belőle, és hagyjuk megdermedni.
A leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, a sütőt pedig előmelegítjük 210 fokra. A tésztát deszkára fektetjük, és nyolc darab kb. 10 cm átmérőjű, kör alakú lapot szaggatunk belőle, amiket ezután sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.
A párolt cseresznyét elosztjuk a lapocskák tetején, megszórjuk durvára vágott mandulával, majd a forró sütőben 10–15 perc alatt aranysárgája sütjük. Az elkészült kosárkák tetejére 1-1 gombóc fagylaltot nyomunk, végül a fóliáról leválasztott karamellszálakkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.