A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes sütőlemezen két vékony lapot sütünk belőle.
Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.
A krémhez a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.
Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliakrém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskótadarabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.