A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A gombát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát és a zöldfűszereket felaprítjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a mézet, az olívaolajat, a srirachát, a szójaszószt és a citrom levét.
Egy nagy keverőtálban megsózzuk és megborsozzuk a csirkeszárnyakat, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Alaposan összekeverjük, hogy minden fűszer a csirkeszárny minden részére jusson.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A csirkeszárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és a szárnyakat megkenjük a srirachás szósz felével, majd visszatesszük a sütőbe még 5-10 percre, hogy szépen megpiruljanak.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat. Hozzáadjuk a krumplit, és közepes lángon kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a krumplik megsültek, a serpenyő egyik oldalára toljuk. A másik oldalra tesszük a gombát, és 3-4 percig főzzük.
A gombás krumplihoz adjuk a srirachás szósz felét, és hozzáadjuk a zöldfűszereket. Alaposan összekeverjük, és alacsony lángon 2-3 percig forraljuk.
A csípős köretet a tányér közepére tesszük, majd rátesszük a csirkeszárnyakat.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.