A csirkeaprólékot megmossuk, a felesleges részeket eltávolítjuk, majd kisebb falatokra daraboljuk. Egy nagyobb fazékba vizet teszünk, és beletesszük a húsdarabokat. Amikor felforr, leszedjük a tetejéről a habot.
A zöldségeket tetszés szerinti nagyságúra vágjuk, a borsó kivételével a leveshez adjuk őket, majd a felénél a borsót is hozzáadjuk. A petrezselymet szárával tesszük a levesbe, és a végén kiszedjük.
A levest ízlés szerint még megsózzuk, és hozzáadjuk a leveskockát. A kész levesből a fokhagymát és hagymát eltávolítjuk.
A galsukához a tojást, a vajat és lisztet összekeverjük, egy csipet sót adunk hozzá, majd negyed óráig pihenni hagyjuk. Ezután a forró levesbe mártott kiskanállal vagy galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk, és 5 percig főzzük benne. A kész levest frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés
A galuskát külön is főzhetjük ki húsleves alapban, majd tálaljuk a leveshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.