A húst összekeverjük a reszelt lime héjjal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, majd sózzuk és borsozzuk.
Körülbelül 20 kicsi labdát formázunk belőle (ha a kezünket hideg vízbe mártjuk, gyorsabban és könnyebben tudunk dolgozni). Letakarjuk és 10 percig pihentetjük.
A golyókat forrásban lévő vízbe tesszük, amit babérlevéllel ízesítünk, és ebben főzzük a csirkegolyókat 5 percig, majd egy szűrőkanál segítségével kivesszük őket. Ebben a vízben főzzük meg a kukoricát.
Vizet öntünk a szárított gombára és hagyjuk, hogy a víztartalmát visszanyerje. Felforrósítjuk a vajat és az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megpucolt, felaprított hagymát és néhány percig pirítjuk.
Hozzátesszük a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a gombát, majd 4 percig főzzük, és hozzáadjuk a csiperkét is. Ezután hozzákeverjük a ketchupot és a sherryt.
Felforraljuk, hozzáadjuk a gombalevet és addig pároljuk, hogy a felére összeessen. Belekanalazzuk a tejszínt és a tejfölt, és jól elkeverjük a szószt.
Beletesszük a szószba a húsgolyókat, majd összemelegítjük a gombás szószos csirkét, végül hozzáadjuk a petrezselymet. A kukoricával elkevert rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.