A réteshez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát, majd megforgatjuk rajta a megmosott, lehártyázott, apróra kockázott májat. Meghintjük 1-1 csipet őrölt kakukkfűvel és borssal, azután teljesen átsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a hús közepe se maradjon véres! Végül lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
A kitekert leveles tésztát megszórjuk a búzadarával, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a májat. Szorosan feltekerjük a tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, majd 20-22 perc alatt készre sütjük a 220 fokra előmelegített sütőben.
A raguhoz serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és lila hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított káposztát, azután beleforgatjuk a mézet, felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol el nem párolog.
Egy kevés sóval, továbbá őrölt borssal és köménnyel ízesítjük, majd közepes lángon addig főzzük tovább, amíg a káposzta majdnem teljesen megpuhul. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel.
Ezután hozzáadjuk a megmosott, félbeszelt, kimagozott szőlőszemeket az almaecettel együtt, és addig főzzük tovább, amíg a káposzta teljesen megpuhul. Ezt kínáljuk a felszeletelt rétes mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.