A csirkemelleket megmossuk, kifilézzük és kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük. A forróra hevített wokban üvegesre pároljuk a hagymát, mellé dobjuk a csirkemellkockákat és addig sütjük, amíg a hús szép, fehér színű lesz.
Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a szerecsendiót, az összezúzott friss vagy őrölt gyömbért (ne adagoljuk túl, mert igen domináns az íze), megsózzuk, megborsozzuk, és gyakran kevergetve addig pároljuk, míg a csirke megpuhul.
Hozzáadjuk a keménysajtot, és folyamatosan keverjük, míg fel nem olvad a tejszínben. Még néhány percig alacsonyabb lángon rotyogtatjuk folyamatos keverés mellett. Pennével vagy más főtt tésztával kínájuk, de rizzsel is finom.
Megjegyzés
Ugyan még nem próbáltam, de valószínűleg ugyanígy elkészíthető az étel más edényben, a lényeg a magas hőmérséklet és az állandó kevergetés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.