Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csirkepörkölt nokedlivel - Mindmegette Villámverseny recept
recept
Egyszerű

Csirkepörkölt nokedlivel - Mindmegette Villámverseny

90 perc
4 adag
Megfizethető
2015. 11. 26.

Elkészítés

  1. A zsírt felteszem egy lábasba (jó, ha teflon), jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Itt ajánlatos nagyon odafigyelni, mert ha túl barna lesz a hagyma, akkor keserű lesz az étel, ha pedig nem pirul meg, nem fonnyad össze, akkor később nem esik szét, nem lesz kellemes szaft, mártás alatta. Én kevés zsiradékot használok, több hagymát, mert szerintem a pörkölt szaftját a hagyma, a pirospaprika, a paradicsom és paprika adja, ne a zsír!
  2. Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, takarékra veszem a lángot, nem veszem le, de odakészítek egy pohárban vizet, aztán amikor rászórtam a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad.
  3. Erre rakom a csirkecombokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, átpirítom, vagyis "megpörkölöm" kicsit, ettől lesz ugye pörkölt.
  4. Ekkor már nem ég meg a pirospaprika, mert egyrészt van rajta pici víz, másrészt a hús lehűti. Ezután öntök alá kevés vizet (nem kell ellepnie a húst), és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Ezt az ételt, csak sóval és kevés borssal fűszerezem, mert szerintem nem igényel mást. Erős paprikát szoktam még tenni bele, ahol gyerek is eszik belőle, ott a tányéron tegyük csak hozzá.
  5. Mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt addig párolom, amíg a húsba könnyen belemegy a villa, alatta pedig finom sűrű, élénkpiros szaft lesz. Érdemes jó minőségű pirospaprikát keresni, mert a pörköltöknek, paprikásoknak az a "lelke", nagyon meghatározza az étel ízét.
  6. A nokedli. Ez a köret nagy körültekintést igényel, ha azt akarjuk, hogy ne legyen gumilabdaszerű, se tapadós ragacs. A lisztet egy tálba öntöm, megsózom. Hozzáütöm a tojást, és nem túl hideg, de nem is meleg, olyan közepesen langyos vizet öntök hozzá. Egy fakanállal gyorsan összekeverem, de szigorúan tilos "kidolgozni" , sokáig keverni, vagy verni, mert akkor kemény, gumiszerű lesz. Annyi víz kell hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen folyós.
  7. Forró vízbe szaggatom, persze gyors világban élünk, nokedliszaggatóval, de megpróbálhatjuk deszkáról egy késsel, mert az az igazi. Amikor feljön a víz tetejére, azonnal ki is kell szedni, nem szabad már tovább főzni, mert akkor ragacsos lesz. Mindig le kell öblíteni hideg vízzel! Ez nagyon fontos, mert ha nem öblítjük le, akkor is ragacsos lesz. Ezután szedhetünk rá a pörkölt szaftjából és úgy melegítsük újra, vagy tegyünk rá kevés olajat, zsírt, ha külön és nem összekeverve akarjuk tálalni, de mindig forrón tegyük a tányérra. Nyáron természetesen mindig valamilyen saláta kell hozzá, télen pedig savanyúság.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Virslipörkölt zöldborsóval
Recept
Egyszerű

Virslipörkölt zöldborsóval

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Vörösboros marhapörkölt
Recept
Mester

Vörösboros marhapörkölt

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Lecsós patiszonpörkölt  nokedlivel
Recept
Egyszerű

Lecsós patiszonpörkölt nokedlivel

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Sertéspörkölt nokedlivel
Recept
Bonyolult

Sertéspörkölt nokedlivel

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Pincepörkölt csülökből és lapockából
Recept
Mester

Pincepörkölt csülökből és lapockából

170 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldbabpörkölt fasírttal
Recept
Egyszerű

Zöldbabpörkölt fasírttal

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Csirkeláb pörkölt tojásos nokedlivel
Recept
Egyszerű

Csirkeláb pörkölt tojásos nokedlivel

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Tejfölös csirkepaprikás recept
Recept
Egyszerű

Tejfölös csirkepaprikás

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.