A tejjel együtt a puha vajat olvadásig melegítjük. Ezután hozzákeverjük a mézet, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a nagy tálba szitált lisztet elvegyítjük a sóval és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a vajas-mézes tejet és a tojást, majd kézi mixer dagasztószárával simára dolgozzuk kb. 3 perc alatt. Ha túlságosan ragad, evőkanalanként még egy kis lisztet adunk hozzá.
Egy tiszta tálat kikenünk az olajjal. Beletesszük a cipóvá formált tésztát és megforgatjuk, hogy egyenletesen érje az olaj. Konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
A tésztát átgyúrjuk, majd beledolgozzuk a csokoládépasztillákat, és 12 db kisebb brióst formázunk belőle.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A briósokat megkenjük az 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával, és a sütő középső részében kb. 30 perc alatt, aranybarnára sütjük. Szükség esetén 20 perc után alufóliával letakarjuk. Végül a sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk. Langyosan, vajjal megkenve a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.