A csokoládét késsel felaprítjuk, majd a felét fémtálba szórjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. A céklát egyszer használatos konyhai kesztyűben meghámozzuk és durvára reszeljük.
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót robotgép habverőjével habosra keverjük kb. 5 perc alatt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat 1/2-1/2 perc alatt, majd beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, a céklát, a lisztet, a mogyorót és a maradék aprított csokoládét. Ne keverjük túl sokáig!
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A tésztát gondosan kikent 28 x 17 cm-es formába töltjük, és a sütő középső részében sütjük 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk. Végül kockákra vágjuk, és a porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.