A piskótához a fehérjét egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. (Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjük össze a tésztát, spatulát használjunk.)
A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (20 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre. Sütőrácson hűtjük.
Az étcsokikrémhez a tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. (A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.)
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál, 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, porcukrot adunk hozzá.
A fehércsoki habhoz a fehér csokit kockára tördeljük, majd 3 dl cukrászhabot felforrósítunk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő felmelegíteni, majd a fehér csokihoz öntjük, és simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
A maradék 2 dl habtejszínt lazára, kb. 75%-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a kihűlt fehércsokis alapunkat és együtt keményre verjük.
A habból 3 csészébe 4-4 kanállal félreteszünk, és egyikbe lila, másikba pink ételfesték gélt csepegtetünk, a harmadikat üresen hagyjuk.
A piskótát félbevágjuk, megkenjük az étcsoki krémmel, majd bevonjuk a fehércsoki habbal. A tetejére csillag fejű habzsákból vegyesen színes kis halmokat nyomunk a félretett habokból, majd az egészet - körbe és a tetején - ehető, áttetsző csillámmal vonjuk be. Az unikornis tortadíszt a torta tetejére helyezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.