A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét hűtőbe tesszük, a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és 10-12 perc alatt kézi habverővel vagy géppel alaposan kikeverjük. Amikor a sűrű, krémes állagot megkapjuk, hozzáadjuk a kakaóport és az olajat és tovább keverjük kb 10 percig.
A tojások fehérjéből 1 csipet sóval habot verünk, de ne legyen túl kemény. Ne érje el azt az állagot hogy "a fejem felé teszem és nem borul ki" csússzon a tálban. A tojássárgájás krémhez adagoljuk a habot, alaposan elkeverjük. Ezután beletesszük a lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Vajazott, morzsázott formába öntjük a masszát. Normál sütőben:180 fok 40 perc, gázsütőben 170 fok 40 percig sütjük.
A krém elkészítése: A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a pocukrot és jól kikeverjük. Közben megolvasztjuk a csokit. Amikor kikevertük a margarint, beletesszük az olvasztott csoki és a kakaóport. Kb 10 percig folyamatosan keverjük. 1 órát hűvösre tesszük a krémet. Ennyi idő alatt a piskót és a krém is kihűl.
A tésztát 2-3 lapra vágjuk, és beletöltjük a krémet, de egy keveset hagyunk belőle a díszítéshez is. Amikor elkészült hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük, de 1-2 óra múlva is fogyasztható!
Az olajat azért teszem hozzá, mert a kakaós piskóta kicsit masszívabb, mint a sima piskóta. Így finom, puha marad a tésztánk másnapra is. CSAK A KAKAÓS PISKÓTÁNÁL HASZNÁLJUNK OLAJAT!!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.