A csokoládét összetörjük, és egy nagyobb tálba gőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük a tűzrő. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg el nem olvad és sima nem lesz. 5 percig hagyjuk hűlni.
Hozzáadjuk a cukrot, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Az ecetet belekeverjük a tejbe, hozzáadjuk a tojásokat, és jól felverjük. Az egészet egy tálba öntjük és addig keverjük a masszát, amíg sima nem lesz. Az egészet egy kerek (20 cm átmérőjű), sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, a tetejét elsimítjuk.
Körülbelül 75 percig sütjük, vagy addig, amíg jól fel nem jön. Bökjünk a közepébe egy villát, és ha nem ragad rá a krém, biztos, hogy jó. A formában hagyjuk hűlni a piskótát, majd egy sütőrácsra borítjuk.
A csokoládéból 2,5 dkg-t egy tálba reszelünk. A maradék csokoládét egy tálba tesszük, és forró gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni.
A süteményt félbevágjuk, és belül meglocsoljuk brandyvel. Körülbelül a krém jó egynegyedével megkenjük az alsó brandys lapot, majd ráhelyezzük a felső részt, mintha egy szendvicset készítenénk. A maradék krémet a torta oldalára és a tetejére kenjük, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval. Legalább félórára rakjuk hűtőbe.
A tejszín teszi lággyá és krémessé ezt a csokitortát, a brandy pedig izgalmassá és eredetivé. Ha nem hétköznapi csokicsodára vágysz, ez kitűnő választás!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.