A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt.
A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm. Elkeverem benne az őrölt paprikát is. Közben a bab is megpuhult, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, ezzel szintén megpuhul.
Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az étel.
Megjegyzés
Egyféle étellel is jól lehet lakni! Ez az étel is bizonyítja ezt! Tökéletes ebéd akár a hétköznapokra is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.