A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra.
Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen. Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.
A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis tojáslepényt úgy mint a palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.