A cukrot egy kisebb edénybe, vagy serpenyőbe tesszük, majd közepes lángon addig olvasztjuk, amíg a kristályok fel nem oldódnak.
Ha már folyós, és elérte a az aranybarna színt, megszórjuk a szódabikarbónával, majd addig keverjük egy fakanállal, vagy evőpálcikával, amíg krémes állagú nem lesz.
Ha elértük a kívánt állagot, gyorsnak kell lenni. A keveréket egy kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd nagyjából 30 másodperc után, a dermedési folyamat közben egy kisebb edény aljával kör alakúra formázzuk, majd a közepére nyomjuk a kiszúrót. Miután kihűlt, kezdődhet a játék!
Nézd meg videón is, hogyan készül a dalgona cukorka:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.