A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megtisztított és megmosott kelbimbókat félbevágjuk, a héjában, sós vízben főtt burgonyát meghámozzuk, és közepes vastagságúra szeleteljük. A megtisztított és hosszában félbevágott póréhagymákat feldaraboljuk és alaposan megmossuk.
A lábosban felhevített olajon a darált húst fehéredésig pirítjuk. Fűszersóval és -paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a pórét, és rövid ideig tovább pirítjuk. Beleforgatjuk a kelbimbót, felöntjük 2 dl vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, és 5 percig pároljuk.
A tojásokat elkeverjük a tejjel, valamint szerecsendióval, fűszersóval és a petrezselyemmel. Felfújtformába lerakunk egy réteg burgonyaszeletet. Elosztjuk rajta a darált húsos keveréket, befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tojásos keverékkel, majd megszórjuk a zsemlemorzsával és rádaraboljuk a vajat. Végül az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük 30 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.