A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A formát előkészítjük a sütéshez, kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat elkezdjük habosítani, kb. 4 percig. A már habos tojáshoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és további öt percig keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy lábosban felmelegítjük a tejet, és hozzáadjuk a vajat. Amíg melegszik a tej addig a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a cukros tojásos keveréket, majd a meleg tejet és jó alaposan átkeverjük a tésztát.
Megtöltjük a sütőformát és az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsüljön, majd ha kész hagyjuk hűlni.
A krémhez először a megtisztított mogyorót megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet. Apró darabokra vágjuk a mogyorót. Egy edényben 4 evőkanál cukrot karamellizálunk egy kis vízzel, majd annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy lágyabb, kenhető állagot kapjunk. Ebbe forgatjuk bele a mogyorót. Ezt a karamellás mogyorót összekeverjük a habtejszínes mogyorókrémmel.
Egy másik edényben 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, amit szintén felöntünk tejszínnel.
Összeállítjuk a tortát. Két piskótának a tetejét megkenjük a karamellkrémmel, majd megtöltjük a piskótákat. Míg elkészül a a tükörglazúr hűtőbe tesszük.
A tükörglazúrhoz a cukrot, 100 g vizet, tejszínt és az átszitált kakaóport egy edényben 106 fokig melegítjük. Egy másik edényben a 15 g vizet a zselatinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a kakaós keverékhez. Jól elkeverjük benne a zselatin, majd leszűrjük. A masszát 40 fokig hűtjük, majd ráöntjük a torta tetejére. Nem baj, ha nem az egész tortát fedi be. Ismét hűtőbe tesszük a tortát.
A tortát tetszés szerint, karamellbe forgatott mogyorókkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.