Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A körtét feldaraboljuk 1,5 cm-es kockákra, majd egy serpenyőben felhevítjük a vajat a cukorral, majd mikor karamellizálódni kezd, beleforgatjuk a körtét, és néhány percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A morzsához elkeverjük a lisztet a fahéjjal, a dióval és a nádcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A hűtőbe tesszük.
A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet a fahéjjal, a sütőporral és a sóval. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Felváltva, adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, majd belekeverjük a körtét is.
A tésztát egy 20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk. Meghintjük a diós morzsával, és 180 fokos sütőben 52 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.