A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ezután lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, majd a hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a tölteléket.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az egész tojásokat, a habtejszínt, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a darált diót és a pudingport (v. lisztet) is.
Az előzőleg elkészített tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rákanalazzuk a diós masszát, majd megszórjuk az áfonyával. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 50-55 perc tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni a pitét. Amikor kivesszük a sütőből még kissé lágynak tűnik, de már nem ragad rá a fogpiszkálóra a töltelék, és mire kihűl, szépen lehet majd szeletelni.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.