A tésztához a lisztet, a tojásokat, a mézet, az olajat, a tejet és a diót összegyúrjuk, hozzágyúrjuk a cukrozott narancshéjat és a szódabikarbónát is, majd 3 db, kb. 55-58 dkg-os cipókat készítünk belőle, amelyeket folpackba csomagolva, a hűtőben pihentetjük pár órán át.
Két gáztepsi nagyságúra szabott sütőpapír között, a cipókat egyenként méretre nyújtjuk, és egy gáztepsi hátoldalán, 170 fokon előmelegített sütőben, 7-8 perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek, sütőpapírral együtt hűtőrácsra húzzuk a tésztákat, mert könnyen törnek. Kihűlés utánmegfordítjuk a lapokat, és a sütőpapírt csak ekkor húzzuk le.
A krémhez a tejet a keményítővel sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni, és letakarjuk szilikonos sütőpapírral, hogy ne bőrösödjön. A meleg vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt tejkrémet hozzáadagoljuk a habverővel. Pár csepp vanília-, és rumaromával ízesítjük, majd belekeverjük a darált diót.
A tésztalapokat vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krémmel úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Hűvös helyen állni, puhulni hagyjuk, majd a hűtőszekrényben tovább hűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.