A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. Kemény habbá verjük a fehérjéket 8 dkg porcukorral. Összekeverjük a megmaradt cukrot, a sárgájákat és a vaníliás cukrot, majd összeforgatjuk a kétféle tojásos keveréket. Hozzászitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a citrom héját is.
6 darab sütőpapírra körberajzolunk egy-egy 24 cm-es, kerek tortaformát. A megrajzolt köröket kisimítjuk, majd bevonjuk a tésztamasszával. A tésztát a sütőpapírokkal együtt tepsibe helyezzük. A körlapokat 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez fél dl vizet felforralunk a cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd rummal ízesítjük, és habosra keverjük a puha vajjal. Végül hozzászitáljuk a kakaóport.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot 0,6 deciliter vízzel. Belekeverjük a mézet és a citromlevet, majd levesszük a tűzről. A piskótákról eltávolítjuk a sütőpapírt, és a tortaforma segítségével szabályos körré igazítjuk mindet. A forró karamellt az egyik lapra öntjük, és olajozott késsel elsimítjuk. Kissé bevágjuk úgy, hogy 12 szelet jöjjön létre. Végül hagyjuk a karamellt megszilárdulni a lap tetején.
Félreteszünk egy kis adagot a kakaós krémből, a többivel bevonjuk a tésztalapokat, és egymásra helyezzük őket. A torta szélét a félretett krémmel vonjuk be. A torta tetejére helyezzük a karamellás réteget és mindegyikre nyomunk egy adag csokoládét díszítésként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.