A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk, és sima masszává keverjük.180 fokos sütőben, 20 perc alatt két piskótát sütünk belőle egy kisebb tortaformában.
Mindkét piskótát kettévágjuk. A krémhez karamellizáljuk a cukrot. Közben a tejszínt felmelegítjük (de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel). Ha megkaramellizálódott a cukor, óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínt, egyneművé keverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (ez több órába is telhet).
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hideg krémhez adjuk. A krémet habverővel kemény habbá verjük, majd kis időre újra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel, és befedjük vele a tortát. A díszítéshez a cukrot megkaramellizáljuk és egy sütőpapírra öntjük úgy, hogy szépen elterüljön. Ha megszilárdult, kisebb darabokat törünk belőle, és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.
Megjegyzés
Itt az ősz, kezd lehűlni a levegő, melegedjetek hát e szép és látványos torta mellett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.