A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk.
Amíg a csirke sül, a baracklekvárt összekeverjük a csípős szósszal (bármilyet és bármennyit használhatunk, ízlés szerint), a fahéjjal, a gyömbérrel, a vaníliás cukorral, és ha nem elég édes, a barna cukorral.
Amikor megpirult a csirke, ráöntjük a lekváros szószt. Kicsit felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, különleges, távolkeleti íze van. Lehet szilva lekvárral is készíteni, akkor karácsonyi íze van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.