A szószhoz elkeverjük az ananászlevet, a rizsecetet, a ketchupot, a szójaszószt és a fokhagymát egy gyorsforralóban és alacsony lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, ez kb. 3-4 perc.
A megtisztított ananászt és a húst egyforma kockákra vágjuk, majd felváltva felhúzzuk őket a pálcikákra. A nyársakat sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
Közben néhányszor átkenjük őket a szósszal. A forró nyársakat tálaljuk a felaprított újhagymával megszórva, kínáljuk mellé a szószt.
Nézd meg videón, hogyan készül az édes-savanyú húsnyárs ananásszal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.