A sajtot finomra reszeljük és négy 1,5 dl-es felfújtformát ecset segítségével alaposan kikenünk olvasztott vajjal.
A vajat felolvasztjuk egy edényben. Fakanállal belekeverjük a lisztet, és kb. 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, és habverővel simára keverjük. Sóval, csiliporral vagy Cayenne-borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, majd levesszük a tűzről.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat egyenként a masszába dolgozzuk. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval együtt félkeményre felverjük és a lágy habot óvatosan a sajtos keverékbe forgatjuk, hogy ne törjön össze. A masszát a kikent formákba töltjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.