A tejfölös krumplileves elkészítéséhez a krumplit pucolás után kockára vágjuk, és vízben felteszem főni a húsos szalonnával.
Hozzáadjuk a babérlevelet, az áttört vagy felaprított fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk.
Amikor megfőtt a krumpli, behabarjuk a tejföl és a liszt keverékével, amit egy kevés hideg vízzel engedünk fel. Beletesszük a cukrot is, és jól összeforraljuk. A tűzről levéve egy kevés ecettel savanyítuk, és tálaljuk.
Megjegyzés
Minden olyan ételbe, amit ecettel savanyítunk, kell egy pici cukor az ízek egyensúlya miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.