Megtisztitjuk a zöldségeket. Egy nagy fazék aljára kevés olajat teszünk, majd beletesszük a feldarabolt sárgarépát és fehér répát, a reszelt vöröshagymát, az egész paradicsomot és a cikkekre vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt (én a bőrét meleg víz alatt mindig eltávolítom).
Kicsit megpirítjuk őket az olajon, majd felengedjük hideg vizzel kb. a fazék 3/4 részéig. Ezután izesitjük sóval, borssal, őrölt majoránnával, őrölt köménnyel, babérlevéllel. Magasabb hőfokon főzni kezdjük. Amikor már forr, kicsit visszavesszük a hőfokot.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát, valamint ízlés szerint egy kevés Piros Aranyat.
Közben elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasba 1,5 evőkanál zsírt teszünk, egy kevés étolajat öntünk hozzá, majd elkezdjük forrósitani. Közben hozzáadjuk a lisztet is és közepes lángon folyamatosan kevergetjük. Amikor már pirul, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az 1 fej lereszelt fokhagymát, valamint a pirospaprikát.
Amikor a levesünkben a krumpli is már félig megfőtt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a rántást, és lassú tűzön még pár percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.