A répát, a petrezselyemgyökeret és a krumplit megtisztítjuk, a szárzellert megmossuk. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk karikára, vagy kisebb kockára.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit megpirítjuk rajta, majd felöntjük az alaplével. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk még a levest és közepes lángon elkezdjük főzni.
A húsgombóchoz a darált húst összegyúrjuk a rizzsel, a tojással, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Ha túl lágynak érezzük, akkor hozzákeverünk egy kis zsemlemorzsát.
Ha a leves felforrt beletesszük a gombócokat és fedő nélkül 30 percig főzzük még.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.