Az alaphoz a kekszet aprítóban tesszük, és ledaráljuk, majd olvasztatott vajjal alaposan összekeverjük.
8 fagyi kehely aljába elosztjuk és belenyomkodjuk a kekszes masszát. Hűtőbe tesszük a felhasználásig.
Az epres krém elkészítéséhez az epret a 2 evőkanál cukorral lábasban felfőzzük. Ha túl hígnak találjuk, forralhatunk rajta kicsit. Sűrű szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. Félretesszük.
A mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd bele dolgozzuk a kemény habbá vert tejszínt is. Két felé osztjuk, az egyiket betesszük a hűtőbe.
A másik feléhez hozzáadjuk a felfőzött epret. A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe, majd forrásig hevítjük. Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatin másik felét. Állni hagyjuk.
A hűtőből kivesszük a félretett krémet. Belereszeljük a citrom héját, és belecsavarjuk a levét. A zselatinos bodza szörpöt forrásig melegítjük, majd hőkiegyenlítéssel beledolgozzuk a citromos krémbe.
Kivesszük a poharakat a hűtőből, és rétegezve rátesszük a krémeket. Először az epres krémet osztjuk el a poharakba. (Ha szükséges, betesszük a hűtőbe megdermedni, és csak utána folytatjuk a következő réteggel.) Majd a bodzás krémet is elosztjuk a poharakban. Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.
Ha megdermedtek a rétegek, a pohárkrémet friss eperrel diszítjük, és megszórjuk kevés porcukorral.
Megjegyzés
Ehhez a desszerthez nem kell a sütött begyújtani. Mutatós, hűsítő nyári desszert pohárban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.