Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a papírt megkenjük vajjal.
A piskótához kézi robotgép segítségével egy tálban fehéredésig habosítjuk a szoba-hőmérsékletű tojássárgájákat a cukor kétharmadával.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliakivonatot is. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz anyagokat, vagyis az átszitált lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót.
A két keveréket óvatosan összeforgatjuk.
A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjéket a maradék egyharmad cukorral tejfölsűrűségű habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A tésztát a vajas sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk ki nagyon, mert törni fog a piskóta. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt (35%-os zsírtartalmút) kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, a vaníliakivonatot és a porcukrot is, míg egy kemény, de jól kenhető krémet nem kapunk.
A tejszínes krémmel megkenjük a piskótalapot, úgy, hogy a széleken egycentis üres szegélyt hagyunk.
Az epret kis kockákra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a tejszínes krém tetejére szórjuk.
A piskótatekercset a rövidebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük, miközben hagyjuk, hogy a leváljon a vajas sütőpapírról.
A tekercset az illesztéssel lefelé egy tálcára helyezzük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az epres-tejszínhabos piskótatekercs!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.