A megmosott epret lecsepegtetjük, kicsumázzuk és 4 szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék felét felkockázzuk és összeforgatjuk 2,5 dkg cukorral, a többit felszeleteljük.
A habtejszínt keményre felverjük. A túrót kikeverjük 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A 2,5 dkg vajat vagy margarint felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Közben robotgép habverőjével a tojásokat kikeverjük 5 dkg cukorral és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a lehűlt olvasztott zsiradékot és a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Egy nagy serpenyőben kevés olvasztott vajat hevítünk. Egy kisebb merőkanállal beleöntünk 3 adag tésztát és kb. 5 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Amint hólyagosodni kezd a tetejük, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük 1-2 perc alatt. Az elkészülteket kivesszük és melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük. Közben a cukrozott epret a túrókrémbe forgatjuk.
Adagonként 2-2 darab túrókrémmel megkent és eperszeletekkel kirakott palacsintát egymásra helyezünk, majd beborítjuk egy kenetlen palacsintával. A félretett, felezett eperszemekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Az epres túrókrémes amerikai palacsinta recept elkészítését nézzétek meg videón is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.