Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Erdélyi kőttes palacsinta juhsajttal recept
recept
Mester

Erdélyi kőttes palacsinta juhsajttal

75 perc
20 adag
Átlagos
2016. 08. 13.

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit közepesen meleg helyen tartjuk, a készítés előtt, legalább fél óráig. Ezután a lisztet tálba szitáljuk, jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd letakarva meleg helyre tesszük, és fél órán át hagyjuk megkelni.
  2. Amikor a tészta megdagadt, 1-2 evőkanálnyi mennyiséget szaggatunk ki belőle, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a közepére reszelt sajtot és aprított zöldhagymát szórunk. A tészta széleit ráhajtjuk, gombóccá formázzuk, és ismét kinyújtjuk.
  3. Forró, bő olajban egyenként aranysárgára sütjük a palacsintákat, majd lecsepegtetjük. Tejföllel vagy sajttal kínáljuk.
Megjegyzés
Juhsajt helyett félzsíros tehéntúró, füstölt sajt és tejföl keveréke is használható a tészta állagának megtartása érdekében. Ízlés szerint bármivel készíthetjük, pl. a kapor-kaporvirág, olajban eltett aszalt paradicsom, vagy egy zöld fűszeres töltelék is illik hozzá. Édes változatban, gyümölccsel is készíthetjük. Főételként, tízóraira, tea mellé fogyasztható.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Erdélyi túrófánk
Recept
Egyszerű

Erdélyi túrófánk

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csorbaleves húsgombóccal
Recept
Mester

Csorbaleves húsgombóccal

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Zakuszka
Recept
Bonyolult

Zakuszka

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből
Recept
Egyszerű

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Frico   szerző profilképe

Frico

Kőttes palacsinta
Recept
Bonyolult

Kőttes palacsinta

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
 Anita szerző profilképe

Anita

Erdélyi csorba oldalasból
Recept
Bonyolult

Erdélyi csorba oldalasból

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krumplis-gombás rakottas
Recept
Egyszerű

Krumplis-gombás rakottas

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Húsos, zöldséges orosz pirog
Recept
Egyszerű

Húsos, zöldséges orosz pirog

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel recept
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.