Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Eredeti francia croissant recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Eredeti francia croissant

75 perc
8 adag
Megfizethető
2023. 04. 26.

Elkészítés

  1. Az eredeti francia croissant tésztájához, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, ebből lesz a száraz keverék. Az élesztőt egy nagy tálban és langyos vízben feloldjuk, ez lesz a nedves keverék. A két keveréket jól összedolgozzuk, majd lefedjük és 10 percig pihenni hagyjuk.
  2. A tésztát párszor átdagasztjuk, amíg érezzük, hogy a tészta kezd rugalmasabbá válni. Ismét lefedjük a tálat, és 10 percig pihentetjük. Az egész műveletet még háromszor megismételjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szárított élesztőnél, előbb 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk a tésztát kelni, és csak utána tesszük hűtőszekrénybe. Így hamarabb működésbe lép az élesztő.
  3. Másnap kivesszük a hűtőből a tésztát és egy munkalapra borítjuk. A tésztából kézzel formálunk egy 12x12 cm-es négyzetet. A vajat egy nagyjából feleakkora téglalapra vágjuk, majd átlósan a tésztára helyezzük. A tészta sarkait a vajra ráhajtjuk, mintha egy borítékot készítenénk, és becsomagoljuk vele. Ha szükséges, akkor kicsit kihúzzuk a tésztát, hogy tökéletesen befedje a vajat.
  4. A tésztát egy nyújtófával laposra sodorjuk, ügyelve arra, hogy a vaj egyenletesen elosztódjon a belsejében. Ezután hosszában kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 1 cm vastag téglalapot kapjunk. A tészta alsó harmadát középre hajtjuk, majd a felső harmadát is ráhajtjuk. Így három réteg lesz egymáson. Fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Még kétszer megismételjük a lépést, majd az utolsó után 40 percig pihentetjük a hűtőben.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, 25x40 cm-es téglalappá kinyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. A háromszögeket feltekerjük, tepsire tesszük, és még 30 percig pihentetjük. 220 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy vízzel teli fém edényt. A croissant-ok tetejét sóval elkevert tojással lekenjük, majd a vízgőzös sütőbe tesszük és 15-20 percig aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Egy csésze tejeskávéval tökéletes reggeli, amely kicsit Franciaországba repít bennünket :)

Recept értékelése

Ajánljuk még

Csokoládés croissant
Recept
Mester

Csokoládés croissant

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű croissant recept
Recept
Mester

Egyszerű croissant recept

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos croissant
Recept
Mester

Sajtos croissant

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-baconös croissant
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös croissant

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mandulás-írós croissant reggelire
Recept
Bonyolult

Mandulás-írós croissant reggelire

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors sárgabarackos croissant
Recept
Egyszerű

Villámgyors sárgabarackos croissant

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Páratlan croissant
Recept
Mester

Páratlan croissant

60 perc
|
48 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kapros-túrós croissant
Recept
Bonyolult

Kapros-túrós croissant

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Hasonló receptek

Csokoládés croissant recept
Recept
Mester

Csokoládés croissant

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű croissant recept
Recept
Mester

Egyszerű croissant recept

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos croissant recept
Recept
Mester

Sajtos croissant

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-baconös croissant recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös croissant

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mandulás-írós croissant reggelire recept
Recept
Bonyolult

Mandulás-írós croissant reggelire

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors sárgabarackos croissant recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors sárgabarackos croissant

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.