Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Eredeti francia croissant recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Eredeti francia croissant

75 perc
8 adag
Megfizethető
2023. 04. 26.

Elkészítés

  1. Az eredeti francia croissant tésztájához, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, ebből lesz a száraz keverék. Az élesztőt egy nagy tálban és langyos vízben feloldjuk, ez lesz a nedves keverék. A két keveréket jól összedolgozzuk, majd lefedjük és 10 percig pihenni hagyjuk.
  2. A tésztát párszor átdagasztjuk, amíg érezzük, hogy a tészta kezd rugalmasabbá válni. Ismét lefedjük a tálat, és 10 percig pihentetjük. Az egész műveletet még háromszor megismételjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Szárított élesztőnél, előbb 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk a tésztát kelni, és csak utána tesszük hűtőszekrénybe. Így hamarabb működésbe lép az élesztő.
  3. Másnap kivesszük a hűtőből a tésztát és egy munkalapra borítjuk. A tésztából kézzel formálunk egy 12x12 cm-es négyzetet. A vajat egy nagyjából feleakkora téglalapra vágjuk, majd átlósan a tésztára helyezzük. A tészta sarkait a vajra ráhajtjuk, mintha egy borítékot készítenénk, és becsomagoljuk vele. Ha szükséges, akkor kicsit kihúzzuk a tésztát, hogy tökéletesen befedje a vajat.
  4. A tésztát egy nyújtófával laposra sodorjuk, ügyelve arra, hogy a vaj egyenletesen elosztódjon a belsejében. Ezután hosszában kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 1 cm vastag téglalapot kapjunk. A tészta alsó harmadát középre hajtjuk, majd a felső harmadát is ráhajtjuk. Így három réteg lesz egymáson. Fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Még kétszer megismételjük a lépést, majd az utolsó után 40 percig pihentetjük a hűtőben.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, 25x40 cm-es téglalappá kinyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. A háromszögeket feltekerjük, tepsire tesszük, és még 30 percig pihentetjük. 220 fokra előmelegített sütőbe teszünk egy vízzel teli fém edényt. A croissant-ok tetejét sóval elkevert tojással lekenjük, majd a vízgőzös sütőbe tesszük és 15-20 percig aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Egy csésze tejeskávéval tökéletes reggeli, amely kicsit Franciaországba repít bennünket :)

Recept értékelése

Ajánljuk még

Csokoládés croissant
Recept
Mester

Csokoládés croissant

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű croissant recept
Recept
Mester

Egyszerű croissant recept

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos croissant
Recept
Mester

Sajtos croissant

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-baconös croissant
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös croissant

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mandulás-írós croissant reggelire
Recept
Bonyolult

Mandulás-írós croissant reggelire

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors sárgabarackos croissant
Recept
Egyszerű

Villámgyors sárgabarackos croissant

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Páratlan croissant
Recept
Mester

Páratlan croissant

60 perc
|
48 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kapros-túrós croissant
Recept
Bonyolult

Kapros-túrós croissant

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Szekeres Lajosné Klári szerző profilképe

Szekeres Lajosné Klári

Hasonló receptek

Csokoládés croissant recept
Recept
Mester

Csokoládés croissant

180 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű croissant recept
Recept
Mester

Egyszerű croissant recept

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos croissant recept
Recept
Mester

Sajtos croissant

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-baconös croissant recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-baconös croissant

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mandulás-írós croissant reggelire recept
Recept
Bonyolult

Mandulás-írós croissant reggelire

60 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors sárgabarackos croissant recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors sárgabarackos croissant

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.