A mandulát szárazon felhevített tapadásmentes serpenyőbe szórjuk és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Végül hűlni hagyjuk, és a felét durvára aprítjuk.
A lisztet nagy tálban elvegyítjük az aprított mandulával, 1 csipet sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Az élesztőt a langyos íróba morzsoljuk, kevergetve feloldjuk, és a lisztes elegyhez öntjük. Kézi mixer dagasztószárával összedolgozzuk, majd belekeverjük a vajat is. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 35 percig.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kb. 36 x 24 cm-es lappá nyújtjuk, és 6 db négyzetre osztjuk, amelyeket átlósan félbevágunk. Az így kapott 12 háromszöget megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd a hosszabbik oldaluknál fogva feltekerjük. A croissantokat tepsibe helyezzük, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk a maradék mandulával és további 20 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Végül a croissantokat az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
Az előre megsütött és adagonként lefagyasztott kifliket kiengedés nélkül tedd sütőpapírral leterített tepsibe, majd told be a forró sütőbe kb. 5 percre – olyan lesz, mint a friss.
Kínáld mézzel, vajjal és dzsemmel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.