A gyümölcsöt kimagozzuk, felaprítjuk, majd összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal, majd szétterítjük a tűzálló tál alján.
A tésztához a hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a cukrot, a sütőport és a sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel, és ezt is a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk.
A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd elrendezzük a tűzálló tál alján elterített gyümölcsökön (sütés közben szétterül, úgyhogy nem kell nagyon szorosan tenni).
A tetejét megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A teteje ropogós, belül kicsit krémes a tészta... Az eredeti recept szerint vaníliafagylalttal tálaljuk, de ez el is hagyható. Melegen és hidegen is nagyon finom, nem túl édes, nagyon gyümölcsös süti! Mint a hozzávalóknál írtam, minden fahéjjal párosítható gyümölccsel nagyon finom, én például nektarinnal csináltam, de nagyon finom lehet bogyós gyümölcsökkel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.