A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. Az átválogatott málnát és a leöblített áfonyát összekeverjük a narancshéjjal és 8 ek frissen facsart narancslével, a fahéjjal, a keményítővel és a cukorral.
A tésztához a mákot összeforgatjuk a sütőporral, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, beledolgozzuk a tejszínt, és morzsalékosra gyúrjuk.
A gyümölcsös keveréket elosztjuk 4-6 db 12 cm átmérőjű, 4 cm magas tűzálló formában, majd a tetejére morzsoljuk a mákos tésztát.
190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ha hagyományos cobblert készítenél, a tésztát lisztezett felületen, belisztezett kézzel kb. 1 cm vastagra húzd szét, és lisztbe mártogatott 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj ki belőle korongokat. Végül spatulával vagy széles pengéjű késsel nyúlj a korongok alá, és tedd mindet a gyümölcsös keverékre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.