A langyos tejbe egy kevés cukrot teszünk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a puha vajat, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd a tejet részletekben hozzáadagoljuk. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg közepes keménységű tésztát kapunk (a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában). Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk és vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval négy kört vágunk a kinyújtott tésztából. A kör alakú tésztát kinyújtjuk (nyújtófával, ha van), majd egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást. Feltekerjük és félbevágjuk. A félbevágott tészta oldalát betűrjük alulra (minél jobban betűrjük a tésztát, annál inkább nyílik szét, és kezd rózsára hasonlítani).
A megformázott tésztát olajjal kikent muffinsütőbe tesszük, és meleg helyen 20-30 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a cukor és fahéj keverékével. Ezután15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.