A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliaaromát, majd beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egy 22 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejből, a cukorból és vaníliás pudingból sűrű krémet főzünk majd még melegen belekeverjük a fehércsokoládét. Ha kihűlt, a vajjal habosítjuk.
Az epreket megtisztítjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, az eperszemeket belemártjuk, majd dekortollal díszítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére szeleteljük a maradék epret, és befedjük vele a süteményt.
A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, végül a sütire tetejére öntjük. Az "epertojásokkkal" díszítjük.
Megjegyzés
Az epertojásokkal igazán húsvétivá tehetjük ezt az édességet. De anélkül is tökéletes sütemény születik belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.