A megmosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. A félbevágott gyümölcs kifacsart levéből 1 dl-t felforralunk a cukorral, valamint a narancshéjjal együtt, majd erős tűzön, fedő nélkül forraljuk kb. 5 percig, amíg 5 ek-nyira besűrűsödik. (A maradék frissen facsart narancslé tetszőlegesen felhasználható.) A fehér csokoládét nagyon apróra vágjuk.
A zselatinlapokat bő hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojást és a sárgájákat vízfürdőbe helyezett fémtálban krémesre keverjük. A tűzről levéve beleforgatjuk a fehér csokit, majd visszatesszük a vízfürdőbe és simára keverjük.
A kinyomkodott zselatint a meleg narancsos sűrítményben feloldjuk, a tojásos-fehér csokis masszához keverjük, és a jeges vízbe állított tálban hűlni hagyjuk. Közben időnként átkeverjük.
A tejszínt félkeményre felverjük. A hab 1/3-át a lehűlt csokis masszába keverjük, majd spatulával beleforgatjuk a maradékot. Végül a masszát egy kb. 25 cm átmérőjű tálba töltjük vagy szétosztjuk 8 db kis formában, és egy éjszakán át vagy legalább 5 órát a hűtőben pihentetjük. Menta- vagy citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.